Cégközpontunkban bemutatjuk BARCO és YAMAHA HIGH-END videókonferencia eszközeinket és nagyméretű, 136 " LEDFAL meeting room megjelenítőinket. LEDFALAK bérbeadása  rendezvényekre.

BARCO Mammográfiai monitorok


Pontosabb diagnózis. Korábbi kezelés.


képminőség és a konzisztencia nélkülözhetetlen a  diagnózis felállításához és ezáltal a sikeres kezelés eléréséhez. A Barco displaytechnológiát nem csak a képpontok száma és a lumen jellemzi,   a legkisebb részletek kiemelése, a JND benchmark, a tesztpatternek megjelenítése megannyi kihívás a mérnökök számára, hiszem a cél   a pontos felismerés a betegség lehető legkorábbi szakaszában.


Ezért  világszerte az összes Mammográfiai központ több mint 80%-a választja a Barco mammográfiai monitor rendszereit.


MAMMOGRÁFIAI MONITOROK KIVÁLASZTÁSI SZEMPONTJAI:


A BARCO  Medical Display  monitorok de facto standardnak számítanak a röntgendiagnosztikában.

Itt egy rövid ismertetőt adunk, milyen szempontok alapján érdemes értékelni, összehasonlítani   a monitorokat.

Akinek a Radiológia a szakterülete, pontosan tudja, hogy monitor-és monitor között a gyakorlati használat során mi a különbség. Ezen a piacon csak néhány releváns szereplő van, érdemes tehát néhány szempontot figyelembe venni a vásárlási döntésnél.

Manapság  már 8 Megapixeles felbontású monitorok is vannak már a piacon.  Azonban hiába a 8 MPixel,  tudni kell, hogy ezek a 16:9 vagy 16:10 aspect ratio panelek NEM FELELNEK MEG  a radiológiában használt  általános követelményeinek, ugyanis nem jeleníthetők  meg  ezeken  standard diagnosztikai test pattern-ek.  

Egyik versenytárs monitorát az angol Mellrákszűrő Társaság pédául NEM JAVASOLJA MEGVÁSÁRLÁSRA . 

 Tény, hogy a X-Ray matricához  2 db 1:1 -es  aspect ratio monitor jobb, mint  1 db 8 k monitor, ( 2 x 4 k ), nem is beszélve az ergonómiai szempontokról.

Érdemes megnézni, hogy megfelel e a monitor a direkt diagnosztikában használatos  MDR 2017/745 szerinti class 2 A vagy  B  radiopharmaceuticals követelményeknek ?  (Class 1 nem felel meg ) !

A mammography monitorok tekintetében 2 X 4MP monitor nem felel meg az EUREF követelményeinek, mert 2 x 5 MP a határ.

-JND, Just Noticeable Difference szintén egy  benchmark, amit figyelembe kell venni

-Monitor Contrast, 7500 K-en mérve.

-Luminancia-  A valós értéket  meg kell mérni, azaz mintadarabot érdemes bekérni  a vásárlás előtt, mert a leírt specifikáció helyett  a valódi mért érték a döntő. 

-1000 Nit fényerőn a várt élettartam.

-Monitorok Daisy Chain-be köthetősége.


Összefoglalva a szakember tesztelése határozhatja meg a monitorválasztást, mert adott esetben

a leírt és tényleges paraméterek köszönőviszonyban sincsenek egymással. Ezért mintadarabot érdemes bekérni egy tenderkiírásban, erre  a jogszabály lehetőséget is  ad.Kattintson ide az összes Mammográfiai monitor megtekintéséhez...
Get your quote